Dagbok

Nyheter

9 nov 15

Vilka veckor vi haft!!

Det bara rasade in hästar här för inridning, tillridning och försäljning det var fullt och tiden räckte nästan inte till, ett tag visste jag inte hur jag skulle orka. Men så plötsligt var alla sålda, inridna och klara. Allt gick förvånansvärt lätt och smidigt.
Är så glad att jag får jobba med så fina hästar och underbara hästägare.

Såklart har vi några andra vi fått in så det är inte tomt i stallet men nu är det hanterbart!! Lycka!!


19 okt 15

Det har gått 3 veckor sen Hanna åkte men med tanke på allt som hänt känns det som 3 år!!!! Der blev inte färre hästar i träning, snarare fler och det samtidigt som jag har högsäsong med mitt andra företag www.zeniou.nu.
Visste att det skulle bli mycket så jag har bett familj och vänner ställa upp och det har dom gjort med alla medel! Är verkligen så tacksam för all hjälp och pepping!

Som tur är för min del har vi haft en fantastisk höst utan regn och lera och allt extra jobb det medför. Allt har gått väldigt smidigt och igår fick jag upp ridbanebelysningen vilket kommer underlätta nått enormt för mina privatlektioner! 

För er som letar häst så har jag ett gäng fina tillsalu allt från äldre dressyrhästar, mammadotterhäat till fantastiska unghästar!! 


21 sept 2014

Man ska visst inte berätta att man har en plats ledig för då svämmar det över!!
Hästarna har kommit och gott så snabbt att jag knappt minns vilka som varit här, det enda jag vet är att det har gått grymt bra med allihop, det enda jag haft lite otur med är min egen lilla Mini som hela tiden råkar skada sej på nått litet fånigt såfort det är dags att börja tävla igen.
Det har varit allt från busiga, ursöta små B-ponnys på tillridning (tur man är liten) till jättelika dressyrhästar som man måste ha kikare på för att se ner till marken.

Just nu har vi fixat till det så vi kan ha några fler hästar i träning sålänge finaste Hanna Odeheim är hemma i Sverige, kan inte fatta att hon ska åka 8 månader till Australien, hur ska jag överleva utan henne????

Sen sist har vi hunnit rida in 4 hästar, ridit till 4 och det står fortfarande några på kö men dom får vänta tills jag hittar någon som har lust att hjälpa mej lite med inridningen, så svårt att göra det själv. Vet ni nån eller kanske är ni själv sugna på att lära er mitt sätt att träna hästen från grunden så hör gärna av er, det kan bli allt från ett par dagar i veckan till hur mycket du själv vill och önskar!!

Eftersom det bara verkar komma dressyrhästar hit så har jag ju börjat tävla dressyr lite mer och det har faktiskt gått väldigt bra och jag börjar fundera på att byta sport!!! Jag föder ju trots allt upp jättefina dressyrhästar så varför inte? jag har ju alla förutsättningar att lyckas!! Nåja tiden får utvisa om jag kan stå emot spänningen som jag saknar i hoppningen!!

Kommer försöka lägga ut lite bilder på de som varit här samt lägga ut de som är tillsalu, det finns ett gäng nu så söker du häst tveka inte att höra av dej, det finns nästan nått för alla!

8 aug 2015

detta har nog varit den mest hektiska hästsommaren nånsin, har inte ens hunnit haft stallet tomt nog länge för att skura och måla!! Men oj vad glad jag är för det!
Har blivit mer och mer dressyr och i helgen ska jag och mammas frieser tävla vår första tävling, hur kul som helst! Kanske ändå ska byta gren, jag avlar ju fram fantastiska dressyrhästar, så varför inte ta tillfället i akt och använda dem lite!!!
Har även en enormt söt liten welshponny här på till... Ridning är välinte helt rätt ord men försöker få honom barnsäker och trevlig att rida, önskar man kunde ge honom ett väx piller så han blev stor, en så snygg häst har världen nog aldrig skådat, underbart vacker liten höst!!
En elevs häst har varit här medans ryttaren varit på semester, härligt att se häst och ryttare återförenas och hippas hon kommer hit snart igen, jättetrevlig häst!!

Just nu finns det en plats ledig i stallet i två veckor sen blir det fullt igen när det är dags för alla unghästar att ridas in, lika spännande varje år att se vilka stjärnor som kommer!! :)

Till hösten kör jag igång för fullt igen med massage och privatelever, kommer även att finnas som ridlärare på måndagar i Laholm. 
Bara att höra av sej för att boka tid.

Vill även skicka ett stort grattis till min duktiga elev Malin Breifors som idag vann Working Hunter Pony på Connemara rix!! Är så stolt!!!!

6 juli 2015

Sommaren är i full gång och vi med!!
Sen jag skrev sist har inte mindre än fyra hästar flyttat hit för snabb tillridning för att sen flytta hem igen, förutom dem har vi även fått låna några hästar till eget bruk!
Eftersom mina är under igångsättning och Albert Voorn bestämde sej för att komma fick jag låna en häst av Veronika Isaksson, verkligen så tacksam för det, vill inte missa de få gånger han lyckas komma hit. Som vanligt lär man sej enormt mycket och får så många aha upplevelser att man knappt hinner med!
Eftersom mini inte får hoppa så högt ännu så testade vi lite dressyr i helgen!!!!! Hahaha!!!! Vilken syn! Helt oförberedda men med massa glädje red vi två klasser, första red jag fel.... Eller ja jag missade 6 ynka skrittsteg, tänk att det ska göra så mycket!! 😜😜 
Andra klassen var vi båda mer avslappnade o lyckades nästan få en placering, fick lite blodad tand och har nu anmält mej till fler dressyrtävlingar!!! Kanske ska byta gren, jag har ju löjligt fina dressyravkommor hemma!!! 
Fick just veta att Floricello leder treårs statistiken!!!! Inte illa, kul att jag har två sånna avkommor ståendes här hemma då, en som är Malin Apels och en som är min och Kenneths!!!!
Lilla Rolett e: Skovens Rafael börjar bli riktigt fin och jag råkade betäcka Annika med honom igen, hann knappt till seminatationen förrän hon var klar! Håll tummarna på måndag när vi ska in o kolla om hon tagit sej ordentligt!!!!
Båda irländarna har kommit o är redan sålda till LERK, vilka super hästar, hade den ena hemma här en stund och blev helt förälskad, skulle kunna ha stallet fullt av små murphys!! Det är honom ni ser på bilden ihop med mej och dottern! 

Till hösten blir det mera jobb på LERK plus en dag i veckan nere i Laholm på en ridskola där, privat eleverna har ökat i antal och jag ska börja styra upp dagarna lite bättre, vad som började som en liten hobby börjar nu växa sej större än jag trodde var möjligt, sån lycka! 
Fyra inridningshästar är redan inplanerade till hösten och förhoppningsvis blir det en hel del tävlande på helgerna om jag inte råkar ha andra jobb då vill säga!
För er som inte vet det så har jag även ett annat jobb som frilansande Luftakrobat och fakir, läs mer om det här www.zeniou.nu stora kontraster kan jag lova!!

29 maj 2015

Då var hon här vår nya prinsessa!!
Som vanligt lyckades Annika se till att jag inte fick vara med och se när det hände utan plötsligt ligger det bara en välskapt liten plutt i boxen och Annika jobbar febrilt med att få den ren, stående och mätt!! Själv kan jag bara stå bredvid och se på när mitt otroliga sto sköter hela ruljansen!!
Annars på hästfronten åker snart unghästarna ut på bete, två har åkt hem och två nya kommer snart hit. Min lilla fina Irländare har äntligen vilar färdigt och är under igångsättning.
I veckan har jag köpt hem två till irländare en direkt till ridskolan LERK, där jag förövrigt nu jobbar som ridlärare tisdagar och onsdagar, den andra är en D ponny som också är tänkt till ridskolan, dom får ha den på prov i två veckor så ser vi hur den funkar. Riktigt längtar tills jag får åka och hämta dem.
På tävlingfronten har det stått stilla, dels pga tidsbrist men även div ormbett och annat småtjafs som satt käppar i hjulet men snart är vi på g igen hoppas jag.

Nu till den stora frågan... Vilken hingst ska jag välja till Annika iår?? Gå på det supersäkra kortet Skovens Rafael igen eller testa nått nytt, en hopphingst kanske?? Hon är ju trots allt släkt med ingen mindre än Lunatic och alla henes avkommor har hoppat superbra trots rena dressyrhingstar!! Funderade ett tag på Diarado, samma pappa som lille Doris som förövrigt är såld, men jag vet inte.

Tänker så hjärnan knakar!!!

maj

Många hästar har varit här kortare perioder för igångsättning, tillridning, inridning och annat. Det är så kul att se dem utvecklas från små bebisar, eller missförstådda individer till glada starka ridhästar med gott självförtroende.
En favorit som är här för igångsättning är Karin Martinsens hingst Broady, han ska sättas igång långsamt pga sin storlek vilket gör mej ännu gladare, då får jag ju ha honom så länge som möjligt!!
Annika är stor som ett hus och borde föla närsomhelst alltid lika spännande att se vad det blir, jag önskar mej såklart ett svart sto!!!

23 mars 2015

Plötsligt var allt som skulle säljas sålt och tiden har rusat iväg igen!!

Förra veckan åkte Karin Martinsens fina unghäst hem efter att vi ridit in den och istället fick jag hit en hingst som behöver komma igång, eftersom jag aldrig haft hingst på den här gården så fick vi bygga om endel men nu funkar allt smärtfritt och fina Broady börjar utvecklas så smått!!

Eftersom det varit endel här på gården så har jag inte startat tävlingssäsongen förän nu men Mini har varit i full gång och tom fått stå några dagar hos Karin Martinsen för en liten extra boost o jösses vilken skillnand det blev!!! Det finns en anledning varför hon vinner SM, hon är en otrolig ryttare med en fantastisk känsla.
Startade tävlingsäsongen med otroliga språn och en peppad häst men med en hjärnlös ryttare.... red fel bana i BÅDA klassera..... Måste ut och tävla mer, så jag vänjer mej vid pressen. Nåja man kan inte vara bra på allt och just banor verkar vara min lite sämre sida

Min lilla fina irländare är skadad så hon rehabiliteras och kommer bli helt återställd, känns bara så fruktansvärt tråkigt, hade sett framemot att tävla denna fina lilla primadonna!!!

Ziz Neytiri som såldes förra året är nu tillbaka på gården i väntan på inridning till hösten, otroligt fin häst, såklart, hon är ju Annikas dotter, bättre blir det väl inte!!

Ziz Floricett blir bara finare och finare och har ett supertemperament, tuff men känslig och vääääldigt envis hon kommer gå långt när hon väl får börja tävla.

Ziz Baltimett borde föla vilken dag som helst och när fölet är avvant ska hon ätligen få visa framhovarna på tävlingsbanan, ska bli otroligt spännande att se vad hon gå för!!!

5 dec 2015

Nytt år nya utmaningar!!

Hann skicka hem tre inridningshästar i nov och tänkte att nu blir det lite lungt men nix pix!!
Råkade köpa ett otroligt vackert sto på Cavan på Irland, 4 år, tävlat 1 m, super steg, bra hoppteknik och löjligt söt och sen kom Karin Martinsen med en 2,5 åring som ska ridas in.
Dorian Gray har åkt vidare till Karin för vidareutbildning, ska bli super kul att se honom på tävlingsbanorna igen kommer bli en grym häst.

Just nu är det fullt i stallet och två står på kö men jag hinner ändå med att åka ut ibland för träningar och massage, väldigt kul att se elever och hästar utvecklas. From feb finns det eventuellt platser över igen.

I Mars åker jag till Irland igen ifall nån vill hänga på eller behöver nått som jag ska köpa med hem!!


16 nov 14

Livet på Stall Zeniou snurrar på, Cajza Cavats dotter Elza är inriden och klar och får nu vila ett tag innan det är dags att fortsätta utbildningen, Lillan åker snart hem på en vila men dom hinner knappt lämna gården förrän Karin Martinsen kommer med en unghäst som ska ridas in och ev en som ska sättas igång. 2 andra hästar står på kö men eftersom det redan är ganska fullt i stallet tar jag max emot 2 inridningar per gång. 
Mini och Doris är startklara men jag väntar ett tag till med tävling, vill finslipa lite innan det är dags. 
Gården har även fått hem en liten maskot aka Mintras ponny, hon heter Amanda, kallas Maddie och är en söt liten korsningsponny på 107 cm som än så länge jobbas av mej så hon varit med om en heldel tråkigheter och har svårt att lita på människor, kan gå till anfall tillsynes helt utan anledning. Hon och jag kommer redan väldigt bra överens men hon har svårt med andra människor så vi jobbar på det, ridningen går bra så om nån på max 40 kg vill träna lite och ev tävla i framtiden så är det bara att säga till, jag hjälper till med allt från iordninggörande till träning, vill bara att hon ska få komma ut med nån, Mintra skrittar ju mest bara ut när jag leder.

Annikas lilla avkomma e: Floricello utvecklas fantastiskt fint och har äntligen fått ett namn Ziz Floricett, hon kommer bli en snygg och tuff häst med ett stort hjärta och massa vilja, hon har redan gett mej ett blåöga även om jag egentligen bara kan skylla mej själv för korkat beteende, jag hade ögat på fel ställe heltenkelt. Typ lektion nummer ett i hästhantering men men ingen är ju felfri!!!

Den 24 nov åker jag en sväng till Cavan på hästauktion och hoppas komma hem med ett par fina unghästar. Om nån behöver nått nytt, ponny eller stor så kan jag kolla vad jag hittar.


okt 2014

Tiden går fort när man har kul och jag har valt att lägga tiden i stallet istället för vid datorn

Snabb uppdatering!!
Några av våra inridningshästar har än en gång visat framhovarna i Avels Championatet, Cajza Cavat kom 2 a i 5 års och fina lilla känsliga Consul kammade hem en 5 e plats i 6 års. Som vanligt med den otroligt duktiga och ödmjuka ryttarinnan Karin Martinsen i sadeln. Vi är otroligt stolta.

På hemma plan fick tävlingsplanerna ett abrupt slut efter en supertävlingshelg där vi tog hem en placering i varje klass, tyvärr resulterade det i sensträckningar på båda hästarna pga det dåliga underlaget, efter vila och rehab är nu både Mini och Doris friska och påväg ut på tävlingsbanorna igen och jag har lovat mej själv att aldrig mer riskera dessa fina djurs ömtåliga ben pga några fåniga priser.

Haft ett gäng hästar här på kortare tillridning och har nu tagit en liten paus från det några veckor men nu står 5 hästar på kö och väntar och jag ser fram emot att börja med allihop fast jag ska försöka hålla mejh från att ta alla på en gång. Kvalitet går framför kvantitet även om det är kul!!!!!

Annika har fått ännu ett fint litet Floricello föl och är nu betäckt med Skovens Rafael, blev så sugen på ännu en skovens avkomma när jag såg hur bra det gick för Romance D'Annika på treårstestet!!!

30 maj 2014

Än en gång har Annika visat sej vara en fantastisk mamma! Hennes avkomma Romance D'Annika e: Skovens Rafael kammade hem gångartsdiplom, klass 1 som hopptalang och blev gångartsvinnare med 50,5 p varav en 10 på typ!!! Och så 10/10 på ridningen men det är väl inte så konstigt med tanke på att det var Colette Ross som satt i sadeln!! 
Gratulerar Harald och Colette Prince till ännu en fin häst och mej själv och Stall Zeniou som tillsammans med dem fött upp denna pärla!!
I år kommer det pluppa ut ännu en Floricello avkomma och jag har redan nu bokat en seminering med Skovens Rafael inför betäckning!!

Finaste Ziz Rafiki är såld till Camilla Filipsson som redan äger Annika avkomman Royal Raring, ser redan att han kommer att få ett fantastiskt liv och en fin karriär i händerna på henne.

Här hemma på gården är det nästan tomt på hästar och vi skurar och målar för allt vi är värda, Mini och Doris har haft en liten dipp båda två men verkar nu vara helt tillbaka och verkar bli bättre för varje dag som går.

20 jan 2014

Denna dagen har varit tung trots medgång, vår underbara stallkatt har länge visat att han inte riktigt mått så bra, han var gammal, hade diabetes och hade tappat alla muskler och all gnista. Tillslut bestämde vi att han skulle få somna in på ett värdigt sätt istället för att tyna bort för att vi var för blödiga. Vi tackar Murre för många fina år fyllda med skratt, mys och råttrensning!! RIP du underbara lilla katt som trodde du var större än hästarna och ägde hela gården!!! Nu kan du äntligen springa igen utan att ha ont!!! 

Förutom det så går allt väldigt bra just nu, alla hästar är friska ( peppar peppar ) och när Istvan Gere vår hästtandläkare kollade tänderna på Ziz Rafiki för första gången visade det sej att det inte var mycket alls att göra, lite lite vassa kanter på två ställen annars ingenting!! Wow!!! Detta är verkligen en guld häst!! Kanske inte alls ska sälja honom! Han kan både hoppa och dressyra, han är fantastisk att rida ut på trots att han är känslig, han är snäll, smart, lättlärd, VÄLDIGT SNYGG han är ju trots allt lite av en drömhäst, glänsande svart med långa smäckra ben och det bästa av allt han är HELT frisk!!! Varför ska jag inte ha kvar honom själv? Hmmm fundera lite på den då!!!

17 jan 2014

Fina lilla Ziz Neytiri e: Floricello u:Annika är nu såld till Malin Apel vi önskar dem all lycka i framtiden och hoppas få se dem långt fram i resultatlistorna på både avelschampionat och tävling!

För er som missade denna pärla så kommer det ett helsyskon i juni, har redan några intressenter men ja har ännu inte bestämt mej för att sälja!

Dom andra hästarna har det lite lugnt för tillfället förutom lilla Mini som håller på att sättas igång inför tävlingssäsongen!! Känns än så länge mycket fin!!!

8 jan 2014

Året har börjat helt fantastiskt här på Stall Zeniou!!
Lilla Doris (Dorian Grey) har gått från lat liten tjockis till pigg, snygging som galopperade runt sin första Pay and Jump utan problem. Nu har han fått en välförtjänt vila för att sen sättas igång ordentligt och försöka kvalas in till 4 års championatet.
Jack verkar vara en väldigt känslig kille så därför har vi tagit det väldigt lugnt med honom, tror det kommer bli en mycket bra häst när han börjar få lite självförtroende. 
Mini avslutade förra säsongen med att överraska alla med att bli en ny häst, både tränare, gamla ägare och jag stod o gapade när hon for runt på banan som en galning, från tråkig och trög till lycklig och nästan lite het, hoppade allt hon såg!! Har nu satt igång henne och först började hon som hon brukade när jag gick mot första hindret och liksom började backa av men sen var det som om hon kom på, nä det här är ju kul ju, sen fick jag nästan inte stopp på henne, hon bjöd på allt det var bara att hänga med!! Är så lycklig att all massage och träning gett utdelning!

Hästhotellet är för tillfället fullt, så jag kan tyvärr inte ta in fler hästar men jag säger till så fort det finns en plats ledig!

Sen har jag äntligen införskaffat ett solarium till hästarna, det är alltså inget man blir brun i utan det är infraröda strålar som värmer upp musklerna både före och efter träning.
Mammas friser Arvid älskar det som ni ser på bilden!! 

8 okt -13

CAJZA VANN!!!!!!!!!!!!!! Jaaaaaa!!!!!

Helt otroligt, Cajza vann stort över resten av gänget, det är den andra hästen från Eva och Björn jag fått jobba med och som sen hamnat hos Karin Martinsen för att sen gå och vinna 4 års Campionatet!! Är så stolt över att ha fått möjligheten att rida dessa underbara hästar. Bella som vann för 3 år sen kom 6:a i 7 års championatet och Consul, Allan tog sej till final. Wow!! Och nu har jag fått hem ännu en utav deras stjärnor. Lilla Doris (Dorian Grey) otroligt häftig valack som kommer att utmärka sej på många sätt på tävlingbanorna framöver!! Vi red in honom i våras och idag reds han för första gången efter vilan och han har inte glömt nått, helt underbar häst!!

Samtidigt som Doris kom även dressyr valacken Jack, han ska ridas in och ev visas på treårstestet så nu är det full fart här på Stall Zeniou. Ser fram emot en rolig höst och vinter.

4 okt 2013

Oj nu var det ett tag sen jag uppdaterade, man kan ju tro att det beror på att inget häst men så är INTE fallet kan jag lova!!!
Efter att alla föl pluppat ut bestämde jag mej för att prova satsa lite på tävlandet igen och började så smått starta Mini på några Pay and Jumps fick mersmak samt en saluhäst, Unanette W (bilden) som skulle tävlas lite för att bli mer attraktiv på marknaden så sen var det tävling nästan varje helg och jag gick från att vara helt självförtroende befriad till att åka hem från varje tävling med minst en rosett. Nu är Unanette såld och jag har haft en lite paus pga skador och för mycket annat jobb men nu är jag igång igen och har just nått årets mål... att starta 120!!! Nästa mål blir att göra det felfritt men först ska vi bygga lite muskler som jag insåg fattades! Längtar till nästa start.
Rafiki går fantastiskt bra med Julia Brolander och idag satt jag upp och provade hoppa honom, jag vet att han är dressyrhäst men är man släkting till Lunatic så måste man hoppa lite oxå!! Han svävade lätt över de 40 cm höga hindret utan att tveka så nu är det bara att köra på!!! Han är tillsalu om nån letar en grym tävlingpartner på dressyrbanan!!

Nästa vecka får jag hem två svartingar till, fört och främst fina fina Doris (Dorian Grey) som jag för första gången får ha kvar efter att jag ridit in honom och får nu möjligheten att kvala honom till 4 års championatet. Tack Eva Olsson och Björn Lundgren för förtroendet! Den andra läckerbiten heter Jack och är en snygg, svart dressyr valack som ska ridas in och visas på treårs testet nästa år!! Stallet är lite fullt kan jag lova.

Annika och Neytiri kommer hem snart och vid årsskiftet kommer även Baltimett hem och även hon ska förberedas inför 4 årschampionatet, fattar inte hur jag ska hinna med allt men jag kämpar på med kloningsarbetet!!!
Annika är dräktig igen med superhingsten Floricello, dom verkar vara ett grymt par, ger bara snygga, högställda föl med otroliga gångarter! Den första hon fick har Harald och Colette Prince köpt hälften av och årets Neytiri är tillsalu om nån vill ha nått att utveckla från start!

Förutom det håller jag just nu tummarna för en utav mina gamla bebisar Cajza Kavat som just nu ligger på delad första plats inför finalen på 4 års championatet på Flyinge. Och vem ligger hon på delad första plats tillsammans med tror ni.... jo Eva och Björns andra 4 åring Järta!!!! Och gissa vem som rider, japp ni hade rätt, ingen mindre än Karin Martinsen!!!!! Heja heja!!!!!!

17 juni 2013

Då var nästa lilla föl ute!!
Ziz Baltimett fick sin första avkomma i morse kl 7!
Ut kom ett blyertsfärgat litet smäckert sto med stjärn och en vilja av stål, Baltimett är en fantastisk mamma om än väldigt trött.
Eftersom Baltimett var Baltimores första avkomma och vad jag vet den enda som blivit betäckt så måste det ju vara så att lilla bebis är Baltimores första barnbarn!!! Häftigt!!!
Pappa till den lilla prinsessan är Corlensky G som tyvärr inte finns att tillgå längre annars hade jag gärna tagit ännu ett föl!

Idag var det exakt en månad sen Annika fick sitt föl e Floricello och som vanligt visar hon ingen brunst utan det är bara att åka in och som vanligt är hon i perfekt brunst så imorgon åker vi in och seminerar henne med Floricello än en gång!!! 
Dom två senaste fölen har ju blivit helt underbara så vi kör en gång till, att han vann danska VM kvalet gjorde ju inte direkt valet svårare!!!

Mini går från klarhet till klarhet så nu kör vi på bara, fick hem ett annat hoppsto i veckan som ska tävlas lite och sen säljas. En helt perfekt häst för någon som vill åka runt på tävlingsbanorna och bara njuta. Helt okomplicerad med massor av motor och en enorm hinderkänsla bara att åka med och le!!!
Video och mer info kommer inom kort.

Rafiki är igångsatt igen och har växt till sej både i kropp och knopp, vi tar det lungt ett litet tag sen blir det hård träning inför championatet om det inte blir så att han hinner bli såld innan. Även där håller vi på med video men när vi äntligen har tid att fixa den mellan ridning, tävling och renovering så kraschar datorn, suck!!
Men men snart kommer den så håll utkik! 

17 maj 2013

Kameran var uppriggad, klockan ställd på , Annika var redo för fölning och denna gången skulle jag inte missa!
Hon har alltid fölar runt 5 på morgonen så jag var som sagt beredd!
Innan vi gick och la oss tittade vi på en film o när den slutade bad jag mannen kolla kameran så att Annika mådde bra!
Döm om min förvåning när han säger att det ligger ett litet föl där redan!!! Men va tusan kl är ju bara lite över tolv!!!!! Annika!!! Din buse!

På med stall kläderna o mycket riktigt där ligger det en liten parvel!
Trots att hon nyss kommit ut ville hon upp och stå, kastade sej runt så jag var rädd att hon skulle riva hela stallet, tillslut gick vi in och hjälpte henne!
Väl uppe kastade hon sej över Annika och skulle äta, har aldrig sett nån som varit så snabb!

Frågan nu är vad det blir för färg, hon är helt svart med bara några få vita strån på nosen, blir hon skimmel?? Jag har faktiskt inte en aning, snygg med långa smala ben är hon iaf det är ett som är säkert!

Nu är frågan, vilken hingst ska vi ta denna gång om en månad är Annika redo igen!

15 maj 2013

Efter att inte sett hästen på 2 månader var det med spänning jag såg honom lastas ut ur transporten, borta var den lurviga lilla bebisen och framför mej stor en läcker svart häst med glänsande hårrem och en hållning och utstrålning som fick en att ramla baklänges. Lilla Rafiki har blivit en läckerbit!!

Efter den långa resan var hade var han trött och ville inte visa upp sej alls utan ville helst bara lägga sej i boxen och vila, så med hjärtat i halsgropen åkte jag hem och hoppades att vila skulle göra susen!

På tävlingsdagen hämtade jag upp en lika läcker häst men med ögon som visade att nu ska vi visa dem vem som är bäst!! Och ja det gjorde han!!!

Men massor av hjälp från Natalie Andersson, Harald och Colette Prince och den helt fantastiske visaren Mikael så blev han gångartsetta!!! Med 9 på typ, huvud, hals och bål samt trav så blev det 49p på gångarter och hela 47,5 p som hopptalang!!! Wow!!!

Natalie klarade ridprovet galant trots att en helikopter flög över oss på låg höjd!

Läs mer om testet här "Vackrast av dem alla" den tackar vi för!!!!

Med hjälp från underbara människor och en läcker häst kan man komma långt!!! Just nu svävar jag runt på rosa moln och väntar med spänning på att Annika ska föda sin nästa lilla stjärnavkomma!! Förhoppningsvis redan i natt! Kameran är uppriggad och Redbullen på kylning, detta kan bli en lång natt!!

1 maj 13

Tiden går fort när man har roligt Dorian Grey och Alonzo är färdig utbildade för denna gång och har åkt hem igen till Eva och Björn, kille i Tyskland som har Rafiki verkar gilla honom skarpt och frågade om han fick ha kvar honom ett tag till om han lovade att köra upp honom själv till Sverige och visa honom på 3 årstestet!!

Absolut sa jag så nu är han kvar där och jag har ännu inte sett ens en enda liten bild av honom men Colette sa att han var fin så nu är han anmäld till Trollhättan den 11 maj!!! Kom gärna och kolla!!

Annika kämpar på dom sista dagarna innan fölning, jag har förförsta gången lyckats hålla henne ganska tjock men det resulterade i att hon nu har väldigt ont i sina bakben för hon blev för tung... svårt att välja mellan pest eller kolera, antingen mager men med lätta steg eller i gott hull men ont i benen!!
Baltimett tror fortfarande att hon är i topptrim och borde få träna hårt, hon har liksom inte fattat att hon är högdräktig och borde vila lite, ska bli så spännande att se vad som pluppar ut där och hur hon blir som mamma. Stackars Natalie håller på att längta ihjäl sej på att få börja rida henne igen jag kan förstå det, hon är en helt otrolig häst!!

Mini fortsätter gå från klarhet till klarhet, från stel trög käpphäst till mjuk smidig och nästan lite het!!!! Arvid har oxå genomgått en total förändring!!! Från att vägra galoppera och endast motvilligt trava far han nu runt på ridbanan och i skogen som ett skållat troll men mamma hängande i den turligt nog långa manen!!!

I helgen blir det Albert Voorn träning och så ska jag smälta att jag fått träffa min guru Monty Roberts live!!! Nog för att jag jobbat efter hans metoder hela mitt liv, men att se honom live gjorde mej lite knäsvag, plus att jag fick lära mej lite småsaker som jag länge undrat över. Saker som ite tas med på videos då dom ite är intressanta om  man inte verkligen jobbat med hans metoder länge!! Känner mej väldigt upplyft och funderar på att åka på kurs på hans range i Kalifonien!!

5 april 2013

Nu börjar jag förstå hur det känns att få en religös uppenbarelse!!! Nu var detta varken religiöst eller nån uppenbarelse utan en helt vanlig människa som helt enkelt är enormt kunnig i sitt yrke!

När veterinärerna stod och kliade sej i huvet åt vår friesers konstiga röntkenbilder hittade han felet på 5 min, och då har jag enligt mej Sveriges absolut bästa veterinärer som ALLTID hittat det dom sökt och räddat mina hästar gång på gång så det är inget som helst fel på mina underbara veterinärer det kan jag lova!!! Plus att dom i sin tur skickade det vidare till andra experter som såg felet men liksom inte visste hur dom skulle gå vidare!
Grejen var bara att Stefan (som uppenbarelsen heter) även har stor erfarenhet från human medicin och just därför hade han lättare att förstå vad röntken plåtarna sa... kan tyvärr inte förklara bättre!! Nu 1 månad senare ser vi en rejäl förändring och håller tummarna att det fortsätter i samma raska takt, igår fick vi tom börja rida honom lite smått!!
En annan häst i mitt stall har ända sen hon kom känts konstig men jag har inte kunnat sätta fingret på det och mest kännt att jag börjar bli hästhypokondrisk men jag tänkte att jag tar med henne bara för att bekräfta att det är mej det är fel på och inte henne.... men ack så fel jag hade, hennes triceps var av sen en skada sen hon var föl!!!! men med behandling och fortsatt massage inför varje ridtur kommer hon att hållas frisk och kan utan problem hoppas även dom högsta klassera!!! Otroligt! Ibland ska man lita på sin magkänska!!
Nå vem är nu denna fantastiska person?? Jo han heter Stefan Andréasson och han och hans otroliga medarbetare driver Hälsa och Helhet i Kungsbacka. From nu kommer jag alltid att ta med mina hästar dit minst en gång om året bara för att kolla upp dem. Tror man får igen det senare!

Förutom det går det prima bra just nu, peppar peppar, Rafiki är i Tyskland för vidareutbildning och kommer hem den 28 april för att sen visas på 3 års testet, Alonzo ( som förövrigt nu är kändis i Tidningen Ridsport i artikeln om Eva och Björn på Billingsdal) har varit på hård kurs och åkte hem för vila en stund och istället kom lille sötnosen Doris (Dorian Grey) hit för inridning! Båda helt underbara individer som jag tror det kommer att gå bra för i framtiden!

4/2-13

Mini har nu varit hemma i tre veckor och vi har redan hunnit med två hopplektioner och en dressyr lektion, hade tappat lite självförtroende det sista men börjar känna att det är påväg tillbaka mycket tack vare mina otroliga tränare Maria Hammarström, Anna Emanuelsson och Helen Landström som utan att tappa tålamodet hjälpt och peppat mej tillbaka! Känns skönt att våga lita på sin egen kunskap igen!
Efter massage, massa lösgörande, sjukgymnastik och skoning för att motverka inåtfotheten så börjar Minis bog släppa lite och jag börjar ana det steg hon faktiskt har under alla muskelspänningar, UNDERBART!!!

Rafiki går bara bättre och bättre, han är känlig utöver det vanliga och man får vara försiktig vid första uppstigningen, men när man väl är uppe går det bra! Han hade lite problem i nacken och i insida lårmuskulaturen men efter magnetbehandling och massa massage så känns han mjuk som en bulldeg och man riktigt ser hur musklerna börjar växa och steget komma fram!! Nu är det svåraste på honom att få bort att vinterpäls han skaffat sej. Tur man har lilla Natalie som älskar att borsta:)

Annika och Baltimett blir tjockare och tjockare för varje dag... ska bli så roligt att se vad som pluppar ut!! Annika är ju betäckt med Floricello och en sån har jag ju redan så där kan det ju inte bli annat än perfekt. Baltimett är betäckt med Corlensky G och med Baltimore som morfar och Lunatics mormor i blodet så kan det inte bli annat än en helt grym hopphäst!!!! Undrar vad det blir för färg!! Hoppas såklart på svart!!!!

16/1-13

Nu börjar man se att det händer något, det här är verkligen den roligaste perioden med unghästarna. Dom går från ohanterade, livrädda busar till inridna, väluppfostrade sötnosar med massor av självförtroende! Förvandlingen är helt underbar att se!

Lille Rafiki som var livrädd för sin egen skugga är nu uppsutten och travad på och börjar kännas ganska stabil, han har fått en liten paus nu i några dagar och ska få massage och skor sen ska vi köra på hårt fram till 3års testet.

Alonzo har alltid varit en cooling... men en klumpig cooling som gärna klev över folk och verkade totalt okänsig är nu fortfarande cool men går snällt brevid och skulle aldrig fundera över att kliva över någon, han är riktigt fin och känlig i handen och nu jobbar vi med att få honom känslig för skänkeln och det går framåt för varje dag!

Lille Doris ser på ytan ut som en vild tjur som inte backar för nått men han är en känslig liten kille som inte riktigt vågar lita på människor och visar det genom att vara en tuffing!! Nu har jag jobbat med honom 3 gånger och från att ha släpat runt mej i longeringslinan i vild panik går han nu snällt på en liten volt runt mej och följer min minsta vink, dock ännu med ett visst mått av skepsis.

Arvid har börjat bli väldigt pigg och framåt fast på ett bra sätt, börjar sätta under sej fint men är ännu lite stel i väntervarvet men han är ju så ung så det går över snart!!

Imorgon ska jag hämta Mini och gissa om jag längtar, hon ska få stå med Arvid och förhoppningsvis ta över lite av hans lugn!! Sen ska vi träna lastning och försöka få till dressyren ordentligt, hon ligger gärna på bogarna och får sådär tråkigt raka bakben men det ska vi ordna, nu har jag energi och tålamod i massor efter min konvalecens!!
 

12/1-13

Önskar jag kunde säga att tiden går fort men när man längtar till att bli frisk så går tiden fruktansvärt sakta!! Såååå jaaaaa jag har väl inte riktigt klarat av att vänta dom där 6 veckorna som var bestämt!!
Började för 2 veckor sen att jobba alla unkisar från marken och nu är både Alonzo och Rafiki uppsuttna på och travade, två totalt olika hästar både i kropp och psyke men båda har sin charm! Doris började jag med idag och han tyckte att det var han som skulle bestämma och slet nått fruktansvärt i longerlinan och jag har väl inte riktigt min vanliga styrka och fick tillslut släppa, som tur är är man envis som synden och efter 10 min så gick han snällt och fint på en liten volt utan att dra! Cool häst det där, ser ut som en karrikatyr målning av en läcker hingst!! Han är valack men har en hingstnacke som dom flesta godkända hingstar skulle avundas trots att han bara är 2 1/2 år!! Sen är han envis och ganska hård på utsidan, men hjälp vilken känslig liten kille han är när man kommer förbi hans hårda yttre, kommer att bli en superhäst det där!

Mini lever lyx liv i Varberg med ridhus, massa fina täcken och massa pyssel men på tors kommer hon hem till kallstall, utepadock och inte fullt så fina täcken, längtar enormt, var ju inte så kul att få lämna iväg henne när hon äntligen började gå bra!

Baltimett går från klarhet till klarhet och från tjockare till jätte tjock... nej men nu börjar det synas att hon är dräktig men på ett bra sätt, hon har verkligen vuxit till sej, fått fin överlinje och en hals som jag aldrig trodde man skulle få till. Natalie rider henne försiktigt och benet verkar hålla utan problem, så skönt! 
Nu får hon ta och pluppa sin lilla bebis så vi får sätta igång henne till fyra års championatet!

Lilla Prinsen har åkt till Harald och Colette för att få leka med jämnåriga och han sköter sej såklart exemplariskt, när jag var där så löshoppade vi alla deras 2 åringar och Rafiki! Raffe hoppade förvånandsvärt bra trots att han är "bara" dressyrblod, måste vara Lunatics mormor som skickat sina fina gener genom Annika! Dom har ju även Annikas andra avkomma Romance D'annika som nu är två och hon skötte sej också jätte bra och har fått ett såååå läckert steg!
Tänk att Annika ger så fina avkommor, är så glad att jag köpte henne!!

Själv har jag försiktigt börjat rida stallets klippa Arvid 4 år, eftersom jag inte är helt läkt ännu så får jag egentligen inte rida alls men eftersom han är så snäll så tänkte jag bygga upp både muskler och självförtroende på honom tills Mini kommer hem!!

4/1-13

Jaha, man tror att man ska få massor av tid över och hinna få klart alla hästar men ödet ville visst annorlunda! Precis när vi skulle börja med alla hästar fick jag blindtarmsinflamation och fick åka in akut och operera bort den, 6 veckor utan ridning!!!!!! Första två veckorna fick jag inte lyfta mer än 2 kg!!! What???? 

Ja, så Mini har fått åka iväg till Varberg för att bli riden av en tjej som heter Matilda, Alonzo, Doris och Rafiki har fått pausa... suck!! Och Cajza, Cathy och Enzo fick åka till Niclas och Karin utan att jag hunnit sätta igång dem alls!! Sorry!!

Men men Baltimett går iaf att rida och verkar bli helt frisk från sin skada och Natalie kämpar på så gått det går i vinterrusket, båda bebisarna i magarna växer som dom ska och lilla Prince är så läcker att man svimmar! Rafiki har börjat växa till sej och börjar gå från svart tele 2 får till svart läcker superhäst med en massa päls

I förrgår vågade jag sätta igång lite försiktigt från marken med Raffe och idag satte jag igång med Alonzo igen, han börjar också växa till sej och bli mer och mer lik mamma Mini.

Förhoppningsvis är jag såpass igång den 27 januari att jag kan få vara med på Albert Vorn kursen annars får jag vänta på att Anna Emanuelsson kör igång igen, längtar!

27/11-12

Tiden går fort här i höstmörkret och det händer grejer dagligen!
Älskade lilla Garbo var färdig hos oss och skulle vidare ut i världen hos en tävlingsryttare för att säljas men hon hann knappt åka iväg förrän hon var såld!! 
All lycka till nya ägaren som kommer att få en underbar häst att jobba med!

Samtidigt som hon åkte fick jag hem Mini som ska stå hos mej ett tag och förhoppningsvis blir hon min om allt går som det ska, tyvärr har hon en liten grej som måste rehabiliteras innan vi kan sätta igång förfullt men vi har ingen brådska, just nu är det mest mysridning och rehab som gäller:)

Baltimett var in och blev kollad för 90 dagars och lilla bebis har knipit sej fast så Baltimores första barnbarn är ännu påväg, vi kollade även hennes sena och hör och häpna... det ser jätte bra ut och hon kommer att bli helt återställd!! Phu!! Efter 3 månaders box vila och en lång tid i box hage och massa tusenlappar senare har vi nu satt henne i lite arbete igen! Hon tömkörs varje dag och förra veckan kravlade Natalie upp på henne barbacka.... och med kravlade menar jag bokstavligt, men underbara Ballan bara stod still och väntade tills hon tagit sej upp och uppförde sej sen helt fantastiskt bra!!! Otrolig häst och helgalen ryttare!

Rafiki och Alonso är tömkörda och suttna på och i helgen tänkte vi göra klar Rafiki så han kan börja arbetas med ordentligt sen hoppas vi på lite bättre väder så vi kan sätta igång Alonso, Doris, Cathy och Cajza ordentligt!

22 okt -12

För några år sen köpte jag ett svart vackert avelsto av Harald och Colette Ross-Prince. Hon heter Annika och hade då ett föl i magen av e: den då ännu inte godkände Baltimore!
Jag hade ingen aning om vad det var jag gav mej in på men jag tyckte att Annika var läcker och helt underbar att rida så utan att kunna nått om avel så köpte jag henne på känsla!
Ut pluppade ett kolsvart litet föl med ett hjärta av guld och en vilja av stål och eftersom hon var Baltimores allra första avkomma döptes hon till Ziz BaltimETT!
Eftersom Annika är ett dressyrsto så betäckte jag henne med olika dressyr hingstar så som Dionysos, Skovens Rafael och Floricello. Ut pluppade den ena fölungen efter den andra med otroliga gångarter men det konstiga var att alla visade talang för att hoppa... Hur är det möjligt??? Dressyrhästar brukar inte vara så bra på det!!

Lilla Baltimett växte sej allt större och hade både fina gångarter och en otrolig hoppteknik, alla trodde såklart att det kom från pappa Baltimore!
På treårstestet hade Baltimett en dålig dag och fick BARA hoppdiplom och Klass 1 för sina gångarter sen fick hon gå på bete och vila upp sej ett tag.
När jag sen tog hem henne för att sätta igång igen var tyvärr olyckan framme och hon fastnade i staketet och slet sönder sej mitt i all olycka bestämde jag mej för att varför inte betäcka detta lilla läckra sto hon har ju fin stam, diplom och så kan hon ge Baltimore sitt första barnbarn! Eftersom det var sent på avel säsongen var vi osäkra på om vi skulle lyckas men med Aledjurkliniks expertis, Jörgen på Waldhofs vänlighet, Baltimetts fertilitets och vänners hjälp med sperma leveranser lyckades vi göra henne dräktig med Corlensky G!!!

Okej allt detta vet ni ju så nu kommer själva nyheten, Annikas farmor och Jens Fredrikssons Lunatics mormor är samma häst!!!!!!!!!!!!!! Hon heter Odette och kommer ur ett helt otroligt möderne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Det är ju därför alla hennes avkommor kan hoppa!
Synd att jag inte visste detta när jag var på en föreläsning på Flyinge där just Jens Fredriksson förespråkade sto stammen, han skulle bara veta att jag hemma i stallet har ett dräktigt sto med en helt otrolig stam på både mamma och pappas sida. men hur skulle han kunna veta det, jag hade ju inte en aning själv!! Tur att man har goda vänner som kan banka in det i ens skalle! Tack Colette för att du har sånt tålamod med din avelspraktikant!!!!!!!!!!!!!

13 okt 12

En utav mina små bebisar kom 3a på 4årschampionatet på Flyinge!! Duktiga consul och Karin Martinsen:) Svårt att tro att han bara för ett år sen var en rädd liten kille som knappt vågade gå ut ur stallet:)

Förra helgen var jag med på invigning en av Sadelkammarns nya lokal och jackan från Mountain horse ni ser mej med på bilden hänger nu hemma i min garderob:))) Såååå läcker! Har även beställt ett nytt schabrak från HKM bilder kommer så fort jag får hem det:)

Hästarna har nu kommit in från betet och jag har lite smått börjat med inridningen!! Garbo går som en klocka och ska nu vidare till tävlingsryttare för att få komma ut och visa upp sej! Ibland önskar jag att jag inte jobbade som artist utan hade tid att själv ta ut och visa upp dem! Känns tråkigt att är dom äntligen är bra nog attbstarta så åker dom till någon annan!! 
Men men jag får vara glad att jag ändå får rida dessa fantastiska hästar!

Har just nu några andra hästar på ingång, ska bara bestämma mej för vilka jag vill ha hem, har ju tyvärr inte plats för alla! Roligt att man kommit så långt att man faktiskt får välja och vraka men samtidigt tråkigt att inte kunna ta åt sej alla!!


23 sept -12

Vi kan glatt meddela att Karin Martinsen gjort det igen!!!
I finalen för 4 åringar på Flyinge finns hon med med två hästar, Consul som vi red in här förra året och Astrid som vi hade en kort stund för igångsättning!!!
Vi är så lyckligt lottade att få samarbeta med så otroligt duktiga uppfödare som Eva Ohlsson och Björn Lundgren som äger båda hästarna och som sedan vi ridit in dom skickar dem till så duktiga ryttare som Karin!!!!

Om ni tittar upp på läktaren under finalen och ser ett stort flin så vet ni att det är jag som sitter där och njuter, spelar ingen roll hur det går det roliga är att dom är där och att jag varit en liten del på vägen!!!!

Garbo går fortfarande bara bättre och bättre, var till Renate Knutsen i veckan och tränade och hon tyckte att det var dags att ta henne ett steg högre!!! Älskar när det går åt rätt håll:)
Baltimett som nu är inne på sin 3 månad av boxvila har äntligen blivit av med sin hemska metall ställning och får nu komma ut och skrittas lite försiktigt......????? Kan nån berätta för mej hur man gör när man ska skritta en galen 3 åring som stått på boxvila i 3 månader FÖRSIKTIGT!!!!!!!! Nåja det blev endel jobb men vi har klarat det med några smärre rodeoförsök!!!! Hoppas det fortsätter gå åt rätt håll, Micke på Aledjurklinik var väldigt positiv vilket är glädjande och kommer det sen ut en liten Corlensku G fast svart ut henne så är inte jag sen att tacka!!!

Både Nicos och Majsan har hittat nya ägare och vi hoppas att dom kommer att ha det fanstastiskt här framöver!!!

4 sept 12

Vår lilla sötnos och allas älskling Ziz Nicos åkte igår till sin nya ägare Lotta och står nu på Helenedal i Mölndal!!! 
På bilden är han nyfödd men på Helenedal står nu en snygg 3 åring färdig att utbildas, ska bli kul att se honom om några år! Vi önskar Lotta och Nicos ett underbart liv ihop!!

Med resterande hästar går det bra, Baltimett har varit och bytt metallställning och bandage och såret har läkt ihop och senan verkar också börja läka, Garbo går bara bättre och bättre och vi funderar på att ut och starta henne, måste bara hitta lite ledig tid att göra det på!! 

Om nån vecka är det dags att plocka in Cathy, Enzo, Doris Day, Rafiki, Cajza och Alonso från betet och sätta igång med inridning oxh igångsättning!!! Jag skulle ju inte ha så många hästar iår!!! Vad hände??? Nåja man ska inte klaga det kunde ju vara tvärt om!!

29 aug -12

Man ska inte klaga men nu börjar det bli tungt!! 
Ale djurklinik har under en veckas tid försökt bygga en special ställning så att Baltimett ska kunna läka första dagen hon kommer hem går en skruv av och allt är tillbaka på noll!! Jag och Tina Berg stod med en bebis på ena armen och en trasig häst  i den andra... Suck!!! Som tur var har jag världen bästa hovslagare som inte bara svarar när man ringer kl sju på kvällen utan kliver ur duschen och kommer för att hjälpa mej!!!! Hur tackar man för nått sånt??? Robert Belaj ÄR bäst i värden!!

Han löste det efter de förutsättningar som fanns och dagen efter tog min man fram sina verktyg och efter många timmars arbete hade vi limmat, spänt och bänt så det satt ganska bra!! Imorse var det förstört igen men min kära man ställde sej än engång bland hovarna på fröken galen och hammrade och klistrade, nu håller vi tummarna att det håller tills på måndag när vi ska in igen!!

Astrid och Consul är färdig kvalade till 4 års championatet, grymt bra hästar båda två och båda är tillsalu så om man vill åka räkmacka in i championaten och ha ganska god chans att komma långt så snabba er innan det är försent!!

Snart är det dags att börja rida in resten av gänget, har för tillfället tre som ska ridas in och tre som ska sättas igång efter vila och dräktighet!!


21 aug 12

Tur mitt o oturen!!!!
Som ni vet har vårt diplomsto Ziz Baltimett skadat sej i hagen och kommer att vara konvalecent i ett år, i sista sekund kom jag på att jag kunde ju betäcka henne!! ASVH och alla hingstägare vill ju inget hellre än att man betäcker sina fina 3 års ston!!
Bad Aledjurklinik kolla när dom trodde att hon skulle kunna tänkas brunsta och om det ens var möjligt eftersom det var så sent på säsongen och döm om vår förvåning när det visade sej att hon var i full brunst och hade flera fina stora ägg!!!!!
Valet av hingst fick gå snabbt och tack vare mina fina vänner Harald och Colette och Jörgen på Waldhof så föll valet på Corlensky G (bilden).
Ägget ville inte släppa och efter en rolig cirkus med tokiga sperma leveranser så kunde vi inseminera och hon släppte ägget och sen var det bara att vänta!!

Sen dess har hon stått på boxvila hemma hos Eva och Björn eftersom dom har ett så fint stall samt att dom hade ett par hästar som iaf stod inne på natten, vi har gjort allt för att hon ska hålla sej lugn och i helgen bad jag till alla gudar jag känner till att hon skulle klara att hålla lugnet trots att Rally SM hade sin start utanför hennes fönster!!!!! HJÄLP!!!
Men igen, trots att hon är ett hetlevrat litet sto så tog hon tom dom värsta baktändningssmällarna med ro, jag däremot hoppade högt varje gång:)

Sen äntligen var det dags för 17 dagars kontroll och jag kan väl erkänna att det kom en liten lyckotår när Lotta sa att hon såg ett litet pickande hjärta därinne och jag fick ultraljudsbilden i min hand!!! Kanske fanns det en mening med allt detta tråkiga!!
Just nu är Balitmett kvar hos Aledjurklinik för att dom ska uppfinna en slags sko som ska göra att hon ska kunna läka ordentligt!!! Håll tummarna att det blir bra! Kul att vara med och skapa historia.... ( Positiv in i det sista )
Stort tack till Aledjurklinik, Waldhof, Eva Olsson, Björn Lundgren, Sveland, kära mamma och Christian Ryman för allt ni gjort för oss!!

Förutom detta har Astrid och Consul åkt till Karin Martinsen och är redan igång med kvalandet inför 4 års championat, Garbo går som en klocka och vi har bestämt att hon är redo att säljas så om nån vill ha en läcker och duktig 7 åring att tävla både dressyr och hoppning på så är det bara att slå till priset ligger just nu på 80 000:- ett vrakpris för en sån läckerbit som är i full tävlingskondition! 
Nicos hoppade för första gången under ryttare idag och nästa vecka kör Anna Emanuelsson träningarna igång, måste bara köpa en ny sadel så imon bär det av till Sadelkammarn i Kungälv för att skaffa nått bra!!

28 juli 12

Cirkusen fortsätter!!
Baltimett blev inseminerad men ägget släppte inte så för att vara på den säkra sidan så behövde vi mer semin!! Tyvärr har posten slutat lämna ut på lördagar så plötsligt står vi där och kanske måste åka ner till Waldhof för att hämta den!!! Neeeej jag har 3 hästar som ska ridas plus 1000 andra grejer som behöver göras!!!
Som tur är finns facebook och efter att jag lagt ut en förfrågan där fick jag genast svar av en vän vars man precis åkte förbi Helsingborg!!! Hur mycket tur får man ha!!

Tack Jörgen för att du tappade hingsten och tack Christian Ryman för att du agerade sperma transport!!!! Nu hoppas vi på att hon släppt ägget idag!!!!!!

För er som bor i Västra Götaland måste jag rekommendera en relativt ny hästsportaffär, den ligger i Kungälv och heter Sadelkammarn!! Förutom att dom som jobbar där är så trevliga att man aldrig vill åka därifrån så har dom fina kvalitets produkter till ett otroligt bra pris speciellt ett märke som heter HKM. Den snygga oranga tröjan på bilden är förtillfället mitt favvo plagg, önskar ibland att solen gick i moln så jag kunde använda den oftare!! 
Där finns även sadlar, både nya och begagnade samt att man både kan lämna in och köpa andra begagnade hästgrejer!!
Dom kommer även ut och provar ut sadlar till ett enormt förmånligt pris om man vill, jag fick just min andra sadel såld där så nu ska jag dit och köpa en ny!!!!

I veckan hade vi även tandläkaren Istvan Gere ute och kollade allas tänder känns skönt att veta att allt är som det ska i deras små munnar!!

Just nu står Nicos på en 2 veckors välförtjänt vila så jag bara tre hästar att rida, Consul, Astrid och Garbo, Underbara allihop!!!

24 juli 12

Ena dagen har man ett superbt tävlingssto och nästa dag har vet man inte vad man har!!!
I veckan tog jag hem Baltimett för att sätta igång henne efter en välförtjänt vila, hann jobba henne en dag innan hon lyckades skada sej i hagen så illa att hon fick opereras på Ale djurklinik!!! Operationen gick bra och vererinärerna är mycket hoppfulla och tror att hon blir såpass återställd att hon ändå kommer att kunna gå dom stora klasserna!! Phu!!
Men vad gör man om man har ett diplomsto som måste ev ska rehabiliteras ett år??? Jooo man låtsas som att man är gjort av pengar och försöker betäcka henne såklart!!! Sagt och gjort, när hon ändå står på kliniken så bad jag dem kolla hur hon ligger till i brunst, det är ju rätt sent att börja seminera nu!! Dom om min förvåning när Lotta ringer och säger att hon är brunstig öppen och har ett fint ägg!! -Vilken hingst vill du ha??? Öhhh... ja... hm... HJÄLP!!!!
Som tur är har jag Harald Prins att tillfråga och efter ett gäng telefon samtal har jag bestämt mej för Corlensky G hos Waldhof!!! Idag insemineras hon så snälla håll tummarna för oss!!

Om inte detta var nog så åkte Harald med lill prinsen och Annika för att chippa och visa dem för Oldenburg och vet ni???? Han fick Premie!!!!! 
Så mitt i missären med lilla Baltimett har jag plötsligt fått ett premie föl och förhoppningsvis ännu ett dräktigt sto!!! 
Annika är dräktig med tvillingar så vi ska in och kolla det imon, förhoppningvis har det ena resorberat!!
Det blev några tårar när jag såg Baltimett skada sej men jag bet mej i läppen och bestämde mej för att ur allt ont kommer något gott och det verkar ju gå vägen även denna gången!!!

14 juli 2012

Från att bara fått titta på andra som rider medans jag själv varit gravid har jag nu massa roliga hästar att rida!!
Mina egna uppfödningar Nicos och Baltimett har ju blivit 3 år och är nu inridna, Baltimett går just nu på bete och får en välförtjänt vila men Nicos är i full gång och går väldigt bra! Trodde han skulle vara lite tung att rida men han är lätt som en fjäder och så samarbetsvillig att han nästan gör det man ber honom innan man ens själv hunnit tänka klar tanken!! Förutom att han vill göra rätt så är han otroligt snäll i alla lägen, bilar, älgar, traktorer, nya ställen, paraplyer och annat bekommer honom inte. Nu kan man ju tro att han då är en trög tråkig häst men nej nej nej, han är pigg alert och känslig han gör bara inte så stor grej av allt!!
Förutom honom har jag underbara Garbo hemma en sväng medans Karin Martinsen är i Tyskland och tränar, underbart att få rida en lite äldre häst för ovanlighetensskull!!

Nästa vecka ska jag sätta fart på Eva och Björns 4 åringar Consul och Astrid så att dom blir klara för championaten, sen är det snart dags att sätta igång alla treåringar! I år har jag själv bara en liten kille e: Dionyson han heter Ziz Rafiki och blir bara läckrare och läckrare för varje dag som går, hos Eva har vi Doris och Alonso och sen har vi ett par till som jag inte vet vilka är ännu från andra hästägare!

Sen får jag ju inte glömma att berätta att Annika än en gång är dräktig med Floricello, Lill Prinsen är så fin att jag helt enkelt ville ha en till!! Som vanligt gick hon efter klockan och var brunstig på exakt rätt datum och blev nästan dräktig bara av att jag visade bilden i hingstkatalogen ;)

Håll även utkik på tillsalu sidan det kommer att komma upp lite nya hästar och nya bilder samt videos inom kort, finns ett helt gäng fina hästar tillsalu just nu!!!
Om ni är ute efter en sadel så har jag en Frank Baines tillsalu kolla annonsen på http://www.bukefalos.com/r/showentry.php?e=241235  

28 maj 2012

Igår var det 3 års test för lilla Baltimett, hon var lite trött så även om hon gjorde allt som hon skulle så gav hon knappt 50% av sitt riktiga jag ändå fick vi hoppdiplom och klass 1 i dressyr!!! Vad hade hon fått om hon haft en bra dag????
Tackar Harald och Colette för visning och träning och bästa Natalie för att hon red henne så fint på ridprovet!!!!
Nu är hon hemma och vilar några dagar innan vi kör igång med träning inför tävlingssäsongen och kvaliten!!

Äntligen har jag blivit såpass i kroppen att jag kan rida småttingarna igen och har nu satt Nicos i hårdträning, han går otroligt bra och börjar muskla sej fint, om nån vill köpa honom är det dags att göra det nu när han ännu är ganska billig, för fortsätter han utvecklas i den här takten är blir han inte billig kan jag lova!!! Just nu säljs han för 65 000:- inkl moms så skynda fynda!!

Annika har äntligen pluppat ut sin lilla goding e: Floricello, det blev en elegant mörkbrun liten pärla med stjärn!!! Helt korrekt i benen och har en galopp som man bara längtar efter att få provrida!!!

Var på kurs med Arvia för Petra Viol för ett tag sen och han gick som en klocka, han ar verkligen utvecklats sen vi fick hem honom och efter kursen blev han som en ny häst, vår granne var in och frågade om vi hade bytt till ännu en ny frieser hon kände inte igen honom alls!! Tyson har det bra hos sin nya ägare, tänk hur viktigt det är att rätt häst kommer till rätt ryttare det måste finnas rätt kemi annars kan en super häst bli hur dålig som helst!!

29 april -12

Som vanligt händer det grejer här på Stall Zeniou!!
Igår var vi till Harald och Colette ( Dressagedesign ) med Baltimett och Majsan!!
Baltimett blev kvar på träningsläger, jag hinner inte riktigt med henne så dom kommer att göra det sista som krävs för att hon ska kunna visas den 27 maj i Karlstad, ska bli såååå spännande att se vilka poäng hon får!! Jag tycker ju att hon har talang både som hopphäst och dressyrhäst nu ska vi se vad domarna tycker!!

Majsan visade sin bästa sida och dom tyckte att hon hade ett otroligt steg trots karpryggen och tyckte att jag borde ge henne  en chans i avelsboxen. 
Utan skadan hade hon kunnat bli en riktig stjärna men nu kanske hon aldrig riktigt når toppen och då är det bättre att ta vara på den fantastiska härstamningen hon har och avla på henne istället!!
Ja... kanske... Hade inte tänkt ha mer än ett föl per år men saker kan ju ändras... Just nu är hon iaf tillsalu som avelsto så om nån vill ha en avkomma med en otrolig stam och ett väldigt bra temperament så är det bäst att slå till innan jag ångrar mej.

Arvia vår lilla frieser har helt förändrats, vi upptäckte att han klev under sej väldigt bra men inte riktigt hann upp med frambenen innan bakbenen kom farande så dels har vi satt på boots och skydd och så har vi även börjat rida honom på ett lite annorlunda sätt för att få lite mer uppförsbacke och plötsligt går han fram!!!! Från att knappt ha velat trava så vill han nu inget hellre, han är väldigt pigg och glad men på ett mycket bra sätt!! Sen leker han och Nicos i hagen hela dagarna på bakbenen och hoppar över en mur som säkert är 1 m både bred och hög!!!
Han börjar muskla sej ordentligt och ser riktigt trevlig ut! Nästa vecka ska han och jag på kurs för Petra Viol, ska bli väldigt spännande!! 

15 april 2012

För ett några veckor sen var det som att alla unghästarna gick in i en växtfas och vi började undra om det någonsin skulle bli nått utan nån av dem! Vi lät dem vila ett par veckor och proppade dem fulla med mat och när vi sen satte igång dem var det som om alla hade växt ikapp både i skallen och i kroppen!!
På löshoppningen har Baltimett innan visat korrekt teknik men den senaste tiden bara gjort det hon skulle utan glädje nu var hon som hon brukade full av energi och glädje och med en teknik som om möjligt var ännu bättre, Click and Cash släng dej i väggen här kommer Ballan!!!!
Nicos växte nått alldeles enormt förra månaden och kunde knappt galoppera nu var det väldigt mycket bättre men han behöver ännu mer tid, han kommer nog att bli större än medel och behöver därför mer tid. Men han har väldigt bra frambensteknik och en enorm vilja och glädje, inte så illa för en dressyrhäst!!
Cathy gör som vanligt VÄLDIGT bra ifrån sej och verkar vara enormt smart, hon lär sej kommandon direkt, tror nästan man skulle kunna styra henne runt en bana enbart med kroppsspråket, hon verkar fatta vart man pekar!! Helt otroligt! Tora är precis som Nicos, hon har en stor kropp hon behöver växa i, tekniken och viljan är det inga problem med men hon har helt enkelt inte koll på alla sina kroppsdelar så hon får ta en paus och byggas upp ordentligt innan det blir dags för något tuffare arbete!!

Själv kom jag upp i sadeln efter 2 veckor, det var lite obekvämt men nu känns det bra igen, det blir kanske inga långa hårda dressyrpass på ett tag men det gör ju inte så mycket eftersom jag bara har unghästar!! Även Mintra har tagit sin första ridtur endast 3 veckor gammal!! Vårt fantastiska avelsto Annika agerade ponny!! Mintra nådde precis nedanför manken med sina långa spiror till ben!!

Arvid var lite ledsen och trött när han kom till oss, men efter lite mysridning och mycket lek med sin nya bästis Nicos så har han blivit mycket piggare, men han är ändå enormt snäll! Ett bevis på det är när han och mamma blev jagade av en hund i skogen och dom valde varsin sida av ett träd så mamma åkte av så kom Arvid tillbaka efter en stund och hämtade upp henne, vilken annan häst som helst hade sprungit hem istället!!!

I övrigt väntar vi med spänning på alla bebisar som ska pluppa ut nästa månad, två stycken hemma hos Eva och Björn och en hos oss!!!  

28 mars 2012

Här händer det på alla fronter!!
Alla 3 åringar gör enorma framsteg men är nu inne i en växtfas så vi tänkte låta dem vila lite för att växa i sej lite, speciellt Baltimett, hon har växt enormt på höjden sista månaden o har börjat visa trötthets tecken!! Nicos ligger väldigt efter så honom kommer vi inte att visa på treårstestet, han måste få en chans att komma ikapp han är ju trots allt född väldigt sent!!

Jag själv har äntligen pluppat ut min lilla bebis, den 16 mars fick vi en liten flicka på 3602 g och 52 cm!! Har redan börjat kolla ponny åt henne!!!!! 
Ett enormt stort tack till alla som ställt upp och hjälpt mej med hästarna både under graviditeten och under och efter förlossning!! Tack mamma, Linda, Amilia och ett jätte tack till Natalie som trots förkylningar och annat förutom att fixa sina grejer sett till att allt varit ordnat de dagar ingen annan kunnat! 

Förlossningen gick bra så jag räknar med att vara uppe i sadeln inom nån vecka!!! Längtar sååå!!! Stövlarna är putsade, ridbyxorna är tvättade och nu ska bara kroppen bli klar!!!!

Friesern vi just köpt har även han fått sin första avkomma  (se bild), det är en blandning frieser/PRE, kan nog bli en riktig läckerbit!!!! Och i maj väntas Annika få ett föl efter Floricello!! Spännande!

29 feb 2012

Ja... ibland går det fort!!
För bara några veckor sen kändes det hopplöst att hitta en  ny ryttare till Thijs sen plötsligt dök Kim Andersson upp från ingenstans och plötsligt hade vi kommit överrens om ett byte!!!
Och igår kom Arvid/Arvia äntligen hem till oss!! Han verkar vara en fin individ och det ska bli kul att lära känna honom!!
I samma veva som han kom så åkte lilla cirkushästen Nanuk ut på nya äventyr, håll utkik efter föreställningen Sagan om Lynx, där kan man se henne uppträda!!

På bilden ser ni Arvid när han väntar på transporten från Sundsvall till oss!! Mer info o bilder kommer inom kort!!

24 feb 2012

Fantastisk häst vecka!!
Har haft en kompis på besök som är utbildad häst massör och häst akupunktör och nu utbildar sej i något som heter KS. Jag har funderat ett tag på om inte en utav unghästarna fått en liten förskjutning i en kota i nacken men har liksom inte hittat några bevis för det men jag hade rätt!! Hon kom hon kände och hon fixade!!!! Nu är alla kotor på plats och alla är lyckliga!! Hon heter Hanna Jacobsson och bor i Lerum och jag rekommenderar henne starkt!!
Annikas sår börjar bli helt läkt och förhoppningsvis kan kon få slippa ut ur sin box nästa vecka efter ca 7 veckors box vila och en hel otrolig mängd olika fina bandage!! En stor eloge till Aledjurklinink som faktiskt lyckats ge oss olika färger och mönster på bandaget varje gång vi varit där!! På alla hjärtans dag fick vi med hjärtan på, innan det fick vi kamoflage bandage och nu sist ett rött med smilgubbar på!!! Förutom en otrolig bandage fantasi så är dom otroliga att ta hand om både sjuka hästar och oroliga hästägare!! Tack alla på Ale djurklinik för ert engagemang och underbara bemötande!!! 

Sen har vi ju alla 3 åringar!!! Just nu 4 st!! Förra söndagen var vi äntligen iväg och kom igång med löshoppningen, alla skötte sej ypperligt bra och fick mycket beröm speciellt mitt lilla stjärnskott Baltimett som visade sej ha en otrolig bakbensteknik!!!! Och igår på Scandinavium såg jag precis var hon fått det ifrån!! Baltimore 1178 var där med sin nya ryttare Malin Baryard och japp där var det!!! Samma stil!!! Känns helt otroligt att Baltimores första avkomma faktiskt står i mitt stall!!!
Tyvärr har underlaget och avsaknad av ridhus gjort att vi halkat efter lite i träningen så alla behöver massa med mer kondis och muskler, håller just nu tummarna för att det soliga vädret håller i sej!!!

Thijs (Tyson) har äntligen hittat en ny ägare!! Vi har bytt honom mot en yngre frieser som heter Arvia och på tisdag kommer han hem till oss, vi hoppas att båda hästarna nu hittat rätt ryttare och får det underbart!! Tack alla inblandade för er hjälp!!!

14 feb 2012

Idag har jag fått reda på en hel del kul!!

Dels blev Annika vårt underbara avelsto tilldelad utmärkelsen selektionssto!!!!!!!!! När jag fick reda på det tänkte jag att det var dags att börja kolla upp hennes bakgrund lite mer noggrant. Sagt och gjort, jag började med Colette Ross Prince som var den som köpte henne i USA och tog henne hit och som jag sen köpte henne av!
Av henne fick jag veta att hon först tävlats upp till MSV men sen hamnat hos ryttare som har för vana att vara väldigt brutala mot sina hästar vilket gjorde att hon blev för hårt pressad och tillslut gav upp och istället för att bråka bara la sej ner och tog emot stryk!!! Fruktansvärt hemskt, kan erkänna att hon fått väldigt mycket morötter och extra kärlek efter att jag fått veta det!!!
Tillslut kom hon iaf äntligen till Colette, där sattes hon först igång och Coletteblev helt förstummad av hennes ridbarhet ända tills det var dags för bytesserier. Det var i inlärningen av detta hon åkt på mycket stryk och antagligen kom alla minnen tillbaka och eftersom Colette är en känslig och mycket snäll ryttare insåg hon snabbt att Annika inte borde pressas mer utan då fick hon helt enkelt gå in i avelsboxen!!!!! Sen dess har hon fått 8 föl, ett i Tyskland e: Krack C som såldes för stora pengar på auktion men som unghäst tyvärr fick tas bort pga olycka. Resterande 7 är födda i sverige och registrerade på http://www.blup.se/sv-SE/horses/109634-annika-swb. Och som vi vet har alla visade fått klass 1 och diplom samt att två utav dem varit gångarts ettor!!!!
Hittade detta på en hemsida:

Oskar II föddes 1983 i Sverige men blev exporterad till USA redan året efter, 1984. Han blev en utmärkt dressyrhäst och tävlades sedan 3-årsåldern. Han vann bl a Intermediaire I i dressyr. År 1987 blev han godkänd som avelshingst och lämnade mycket goda avkommor. De bästa avkommorna fick han tillsammans med fullblodsston och några som kan nämnas är bl a Sabina, Oksanna, Oktave och Operette.

Oskar II beskrivs av sin ägare som en häst man bara får en gång i livet. 1999 blev han tyvärr oväntat sjuk och fick avlivas. Ägaren, Susann Haupt, saknade sin häst så mycket att hon skrev en hyllning till honom.

Och då kan jag berätta att Sabina och Oksanna är helsystrar med Annika, men som verkar ha fått en bättre start i livet!! WOW!!!

Har även fått kontakt med ägaren av Anna's Mazurka (Annikas mamma) och väntar med spänning på svar om han har några bilder på Annika som föl samt på hennes helsyskon!!!

Nej nu ska jag gå ut i stallet och pussa på mitt fantastiska svarta supersto som är 1000 gånger bättre än vad jag nånsin har fattat!!!!!!!!! Jag har en guldklimp i stallet helt enkelt!!!!!

Bilden föreställer Annikas pappa Oscar II

5/2-12

Här kommer videon på fröken Tora 

Förutom allt som händer här på hemma plan så är det just nu en tjej och tittar på min mammas frieser Thijs. Han är en otroligt vacker häst som kan gå hur långt som helst med rätt ryttare men han är allt för känslig och het för min kära mor som mer är ute efter en häst som vill ta det lugnt och inte reagerar även om nån spränger en bomb bredvid honom!!
Tjejen som kollar på honom nu har just en sån häst och önskar sej något mer som vår lille "Tyson" så håll tummarna allihop!! Om några timmar vet vi svaret!!

4/2-12

Solen skiner, snön knarrar och hästarna är lyckliga!!!!
Både jag och hästarna älskar det här underbara vädret, imorse var det -22 och solen sken UNDERBART!!! 
Efter en period av trötthet vaknade Baltimett till liv och gick som en klocka Majsan körde ett eget träningspass i hagen i väntan på att Linda skulle komma och ta en tur!! Nicos som äntligen har fått skor och brodd visade upp allt han hade under tömkörningen!! Ja alla var på topp heltenkelt!!

Tora (bilden) som vi jobbat med under en tid är nu tillsalu pga platsbrist, hon är en vacker stor 3 åring med ett hjärta av guld. 
Hon visar stor vilja och kapacitet för hoppning, inte så konstigt då hon är dotter till Tornesch, men har även fått sin mammas fina steg säkerligen nedärvt från morfar Contender!! 
Varför inte ta chansen att visa upp en superhäst med dubbeltalang på årets 3 års test?? Hon är inriden så det är bara att slänga sej upp och fortsätta utbilda!!
Film kommer inom kort!

25/1-12

Tiden går fort när man har roligt!!
Hästarna hade en liten paus över jul och nyår men nu är vi i full gång igen!!
Cathy, Tora, Baltimett och Nicos är nu alla ordentligt inridna och väntar nu bara på bättre underlag så vi kan börja träna ordentligt, nästa jul ska jag önska mej ett ridhus av tomten, börjar bli trött på att rätta mej efter väderleken, regn, snö och kyla inga problem men där det blåser omkring träd så känns det som att man måste hålla sej inomhus!!
Till Majsan har jag hittat en ny ryttare, (själv har jag blivit allt för tjock för att ta mej upp, bara 8 veckor kvar nu) dom verkar trivas bra ihop och det går snabbt framåt, om hon fortsätter så här kan det hända att vi testar henne på tävlingsbanan snart. Vill inte gå för fort fram med henne men jag tror att det börjar bli dags!!

Hagarna är klara så nu är alla hästar torra om hovarna och kan skutta runt utan att fastna i 50 cm djup lera!! Stallet är fortfarande under byggnation så varje dag händer det något nytt som gör att stallarbetet blir lättare!
Vi har även en liten cirkus häst på besök i några månader, hon har paus från arbetet och får stå hos oss tills Mars och vila upp sej tills hon ska ut på nya äventyr!! Håll utkik efter Nanuk och hennes ryttare Lynx Jacobsson!!

På bilden ser ni min man Kenneth och Majsan, tur att inte den pussen hamnade mitt på munnen!!

18/11-11

Nu händer det grejer här på gården!!
hagarna har varit extremt leriga i år så vi bestämde oss för att göra om ordentligt, så nu har vi skrapat bort det översta lagret och börjat lägga ut ett material som inte kan bli geggigt!! Längtar tills jag får släppa ut hästarna där!! 
Förutom gårdsarbetet så jobbar vi vidare med våra unghästar. 
Tora och Baltimett går som klockor båda två, man kan nästan undra om nån smygridit dem i somras. Cathy går det lite trögare med men det är inte så konstigt då hon var helt ohanterad och extremt känslig. Tora och Baltimett visade jag på föl visning så dom är välhanterade och har en helt annan grund att stå på! 

Då jag är gravid så blir det inte så mycket ridande för mej på unghästarna utan jag får nöja mej med att rida vår 4 åring och sen får jag mest tömköra och jobba från marken. Jag samarbetar redan med en ung tjej som hjälper till med inridning men behöver fler eftersom hon har en hel del att göra redan.
Så om du eller nån du känner är orädd och häst van och vill lära sej mer om unghästar och inridning på fantastiskt fina hästar så är ni välkomna att ringa eller maila mej på 0736550899 eller info@zeniou.nu. 
Jag kräver inga långa meriter utan mest samarbetsvilja, jag jobbar efter principen att det ska gå så lugnt till som möjligt för att minska både stress och skador för både häst och ryttare men jag kan inte lova att det inte kommer nått litet glädeskutt då och då!!

11/10-11

Stort grattis till Thijs och hans nya ryttare Cecilia Edström för deras vinst i tävlingsdebuten!!!!!!! Vi är så stolta!!!

11/10-10

Thijs har nu hittat en fantastisk ryttare som han verkar passa fantastiskt bra ihop med, dom har redan vunnit sin första dressyrtävlig ihop. Grattis Cecilia Edström!!!

Vi har äntligen hittat lite tid för att börja med Baltimett något vi alla såg spänt fram emot eftersom vi trodde att hon skulle vara helt vild och galen, dom om vår för förvåning när hon redan andra dagen låter oss klättra upp på henne utan att hon ens blinkar, hon vred bara huvudet bakåt och ville gosa med ryttaren!?!? 

Majsan går bara bättre och bättre och verkar vara helt frisk, Vince har förändrats från okänslig stel pinne till en super känslig mjuk super häst!!! Vi gillade hans steg redan innan men nu undrar jag hur långt den här hästen kan gå, trots att han är så omusklad försökte han sej på en piaff idag när han missförstod en hjälp!!! Förr fick du kämpa för att få honom att ens gå fram och nu lyssnar han till varje rörelse du gör och försöker göra det han tror du begär!!! Wow!!!!

På lördag åker Consul till Karin Martinsen, den otroligt duktiga ryttaren som nyligen vann 6 års championatet. Känns så kul att hon tar honom, hon har koll och rider med en otrolig känsla plus att hon verkar bry sej väldigt mycket om sina hästar, dom kommer att bli ett fantastiskt par!!!

Nicos och Enzo vilar upp sej lite tills det är dags att köra igång och förbereda inför treårs testet.

3/10-11

Nu händer det så mycket här att vi inte hinner uppdatera oss här på sidan!

Thijs har flyttat till Mjölby där vi är 100% säkra på att han kommer att få det mycket bra hos Ingrid och Leif-Erik Törnblom. När vi var där tog vi med oss inte bara en utan två hästar hem!! Som dom säger hästar är som chips det räcker aldrig bara med en!!
Den ena heter Vince och är en stortravad häst med ett hjärta av guld, snällare häst får man leta efter. Han är e: 007 som är en hollänsk mycket vacker dressyrhingst!! Ska bli mycket intressant att få utveckla denna härliga häst!
Den andra halkade med på ett bananskal, ev har jag en köpare åt honom så han fick hänga med hem han också. Julius Cluvert som han heter är en 5 årig valack e: Poet även han har ett väldigt bra psyke och visar fint steg, ännu är han så lite riden att det är svårt att se vad det blir men han verkar väldigt trevlig!

Förutom det kämpar vi på med dom andra 7 som ska ridas in, sättas igång eller rehabiliteras. Alla går stadigt framåt så det känns kul! 

29/8-11

Hingstarna börjar bli klara för den här gången, tvååringarna är uppsuttna och ridna i skritt och trav, galoppen får vänta tills nästa omgång dom är ju bara 2 år ännu. Dom är även löshoppade och tömkörda och sköter sig mycket bra. Nästa vecka ska dom få gå på vila och så kör vi igång med 3 små tjejer istället. Baltimett, Tora och Cathy!!
Consul rids på och vi har även börjat hoppa små hinder och han gör det fantastiskt bra, håll koll på den killen i 4 års championatet!!!

Tösen är klar och har fått åka hem till sina ägare trist men ändå glädjande, hon är en stor flicka nu och redo för stora äventyr!!!

Ruth fick tillslut sitt namn och heter nu Romance D'Annika och är såld till Harlad och Colette Prins, bättre köpare kan man inte hitta om man vill att ens uppfödningar ska gå långt här i livet!!! Som tur är ska hon gå kvar här tills november så jag hinner vänja mej vid tanken!!

13 aug 2011

Då var vi igång med 2 åringarna!!!

I år har vi så många att rida in så för att hinna med alla så fick vi börja lite försiktigt redan nu!! 
Hingstarna har stått på hingsbete hela sommaren och i förrgår hämtade vi in dem för att starta vår egen uppfödning Nicos e: Sansico och Eva och Björns Enzo e: Caressini L u: deras elit sto Ralma!! Enzo är Ralmas sista föl och nu går hon som pensionär och håller ordning i stohagen!!
Förutom dom två så ska vi även sätta igång deras 3 åring Consul som vi red in förra året och som nu ska vidare till tävlingsryttare. Det är verkligen så spännande att följa dem från föl till tävlingshästar!

Förutom dom tre har vi fortfarande Majsan och Tösen (Aditi Joy) som båda är 4 år och börjar gå riktigt bra båda två, Thijs börjar repa sej från sina ryggproblem och vi hoppas nu att det verkligen är borta!!

Annika, som nu är dräktig med Floricello, och Ruth är hemma igen och det börjar bli dags att bestämma vad hon egentligen ska heta! Ziz Ruth känns lite väl tamt för en sådan super häst nån som har nått bra förslag???

Nästa månad kör vi igång med stona, bla vår egen uppfödning Ziz Baltimett som faktiskt är bruksprovsvinnaren Baltimores allra första avkomma!!


11/7

Igår var massören hemma igen för att kolla Thijs och Majsan. Eftersom veterinären inte hittade något fel på Thijs så ville vi kolla om hon hittade nått nu.
Men hon hittade inget heller den här gången antagligen fick hon ut det som var ont förra gången så nu ska vi försöka igen men på ett nytt sätt!! Han har enligt veterinären aldrig kommit igång med sin muskel byggnad så vi ska börja helt från början med honom, bara jobba i skritt från marken, extremt lång och låg för att få honom att hitta sin ryggmuskulatur som visst friesrar pga sin höga halsföring ofta tappar kontakten med om dom inte rids på rätt sätt för just den rasen. Mycket spännande kommer det att bli att se om vi kan bygga upp honom och han klarar det utan att få ont igen!
Majsan var väldigt mjuk och smidig i sin muskulatur och har börjat bygga muskler på rätt ställe, som sagt, det är super kul att hon blir bättre men ju bättre hon blir desto närmare är det att hon ska tillbaka till sin ägare!!

Tösen som vi fått hem för inridning går fantastiskt bra, hon är väldigt känslig så vi tar det väldigt lugnt men idag har vi suttit upp ordentligt och hon brydde sej knappt!!

6/7-11

JAG VANN!!!!! Ja alltså ingen tävling denna gången utan jag vann kampen mot bromsen!! Har köpt hjorthornsolja på agrisyd och efter att ha sprutat på dem lite av detta så står dom och sover i hagen medans blinningar och brommsar surrar en stund runt dem för att sen flyga vidare!!!! Äntligen!!! Detta är bättre än att vinna VM!! Inte för att jag gjort det men om jag skulle få välja så vore denna kamp viktigare!!

Vår underbare hovslagare Robert Belaj har varit och verkat hingstarna, var skönt att få in dem och kolla till dem lite, dom verkade må prima bra och när dom ändå var inne löshoppade jag en snabbis med Nicos 2 år och han gick bättre än förväntat!! Han hoppade med väldigt bra teknik och efter att ha rivit en gång så blev han försiktig och lyfte fint på benen utan att överdriva!! Han blir bättre än jag nånsin trodde han skulle bli!! Ska bli så spännande att rida in honom till hösten!

En utav de hästar jag varit med och ridit in, Bella e: Quite Capitol-Ralme Z var på falsterbo och tävlade 120 och 125 i förrgår, tyvärr hade hon ett nedslag men hon är ju bara 5 år och hennes ryttare Karin Martinsen, är 16 år så dom är förlåtna! Som 4 åring vann hon Avelschampionatet med samma ryttare!!

5/7-11

De senaste dagarna har det hänt massor här på Stall Zeniou.
Den senaste hästen jag fick in är uppstartad och går mycket bra, ska snart svinga mej upp i sadeln.
Annika är färdigseminerad igen och bor just nu hemma hos Harald och Colette i väntan på att få bli kollad på dag 17! Lilla Ruth får äntligen chansen att busa med ett annat föl och inte vilket föl som helst utan ett föl efter Totilas!! Coooolt!!!

Sen har vi även varit till vetrinären med Thijs för att se vad det är för fel på hans rygg och dom hittade INGENTING!!!! Så flera tusen kronor fattigare och inte ett dugg klokare åkte vi hem och undrade vad vi nu ska ta oss till!!! Nåja skam den som ger sej!

Förutom ridning och sånt kul så har dagarna varit fyllda av in och utsläpp av hästar HELA tiden, blir tokig på alla bromsar! Nu har jag skickat efter något som heter hjorthornsolja som visst ska vara super bra så nu (fult ord) ska dom bort!!!!

29/6-11

I måndags var jag iväg med Annika till Västsemin, tyvärr hade inte fostret tagit sej utan både Annika och Ruth fick stanna kvar på stationen till Lottas stora gjädje, hon är helt kär i Ruth!! Imorgon är det dags att inseminera henne igen!! Håll tummarna!!

Idag kom en ny häst som vi ska rida in, det är ett 4 årigt sto e: Rosevelt-Chapman från Stall Joy, hon ser väldigt maffig och fin ut, ska bli intressant att se henne utvecklas!

Förutom det är det lungt här på gården, hästarna står inne på dagarna och ute på nätterna själv bygger jag om hagar och gör corallen fin för premiären!!!

Den fina bilden på Annika är tagen av  fotografen Jimmy Hellgren.

23/6-11

Phu!!! Här händer det grejer på häst sidan!!
Har nästan varje dag åkt fram och tillbaka med Eva och Björns Cajza och Prima till Ale djurklinik för att seminera, dom har ägg stora som fotbollar men dom vägrar släppa iväg dem!! Och så plötsligt är det två ägg i omlopp, om 17 dagar får vi veta om det gått vägen eller inte!! På måndag ska jag iväg med Annika till Västsemin och kolla om fostret mår som det ska!!! HOPPAS HOPPAS!!

Vår fantastiske hovslagare Robert Belaj som just klarat sitt gesellbrev, nu har han bara mästarbrevet kvar(han var den enda som klarade alla prov) var här igår och skodde ett gäng hästar plus att lilla Ruth fick sin allra första verkning, hon skötte sej exemplariskt och verkade gilla uppmärksamheten, sen kom veterinären Istvan Gere och vaccinerade och sist men inte minst hade vi hästmassören Birgitt här för att kolla om hon kunde hitta nått på Thijs som haft lite ryggproblem det sista!!
På bilden ser ni att det inte bara var Thijs som njöt, Majsan somnade medans hon försökte hjälpa till att massera!! Hon var nog väldans trött efter dagens hoppträning där hon förövrigt skötte sej exemplariskt!!

21 juni -11

Jag och Ruth e: Skovens Rafael- Oscar II hade en liten mys stund då vi väntade på en tjej som skulle komma och provrida en utav hästarna!! Hon är en tuff liten tjej som verkligen har en egen vilja men har man bara fått henne på sin sida så är hon världens snällaste!
Imorgon kommer hovslagaren och kollar henne för första gången!! Ska bli spännande att se vad hon tycker om det!!

Nästa vecka får jag hem ett 4 årigt sto e: Rosevellt- Chapman från Stall Joy som ska ridas in så nu ska jag inviga den nybyggda corallen som min underbare man byggt efter alla konstens regler!! LÄNGTAR!!!!

13 juni 2011

Var och hälsade på unghästarna på bete idag. I hingsthagen är dom 9 st som går tillsammans och alla har lagt på sej både lite fett och en hel del muskler och börjar bli riktigt snygga. Dom leker som galningar och verkar verkligen trivas i sin gigantiska hage. Jag riktigt längtar till i höst när jag får ta hem Nicos och Baltimett och göra dem klara för treårstestet!!! Rafiki får vänta ännu ett år.
På onsdag är det dags att kolla om Annika blivit dräcktig!! Håll tummarna!!!!!
Lilla Ruth som hon fortfarande heter bli bara snyggare och snyggare ska bli otroligt roligt att följa hennes karriär!

7/6-11

Det bästa med att ha hästeriet som yrke är att man får chansen att träffa och rida enormt många hästar, tyvärr är jag en sådan person som snabbt förälskar mej och så jag får passa mej för att bli för kär i alla hästar jag får hem.
Tyvärr har jag nu halkat dit... Har haft en häst på rehabilitering efter en skada under ganska lång tid och idag riktigt kände att hon var påväg tillbaka. Hon som knappt vågat länga steget till mer än 3 cm och tyckt allt i hela livet var pest klev nu på med öronen spettsade framåt med full energi och fick ett steg som gjorde att jag nästan trillade av:)

Såklart blev jag överlycklig, hon har inte ont längre och börjar tycka att livet är underbart... men det betyder ju också att hon då snart ska tillbaka till sina ägare. Mycket blandade känslor blev det, som tur är så får jag i juni hem en 4 åring för inridning och i september har jag än så länge två treåringar som ska visas men det brukar bli fler i slutänden så jag kommer nog att hitta nya bästisar.

6/6-11

För att fira nationaldagen var jag idag iväg och tränade vår lille freiser Thijs för Colette Ross. Han var lite spänd men vi hade gjort vår läxa ordentligt och han hade lyft ryggen avsevärt sen sist så vi var väldigt nöjda!!

Efter ridpasset fick jag träffa 3 super hästar!! Dels San Corazon, gångarts etta på årets treårs test och så vinnaren av kungakannan -09 First Love och hennes otroligt söta lilla föl efter den levande legenden Totilas!!! Kommer att bli en superhäst med dom föräldrarna!! Kolla in Haralsd och Colettes hemsida www.dressagedesign.com!!

3/6-11

Då var Annika betäckt igen!!
Än en gång har jag och Dressagedesign bestämt oss att tillsammans ta ännu en avkomma efter detta underverk till sto.
Denna gången blev det den ny godkände Floricello! 

Nu håller vi tummarna att det blir nått.

27/4-11

Den 27/4 -11 fick jag, Harald och Colette Prins på Dressagedesign ett fantastiskt brunt litet stoföl e: Skovens Rafael (e.BH Romanov - Don Schufro, 2x finalist i UVM) och vårt underbara avelssto Annika som är e: G-P hingsten Oscar II, Annika var själv Diplom sto, samt lämnat flera 3-års test vinnare.

Hon kallas för tillfället Ruth men det kan hända att det byts ut ganska snart!!


Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jörgen Wikstrand | Svar 28.03.2014 17.51

intressant läsning o fina foton på din hemsida.
kolla in min sida : http://www.j-wikstrand.se/
fick tipps från Li Pelander att besöka din sida.
Hälsn f Åland

Li Pelander | Svar 16.01.2013 16.26

Härligt att läsa, intressant faktiskt då man knappt vet hur många ben en häst har =) typ. Tack för titten / Li

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

30.05 | 20:08

Och tack du för ditt fantastiska arbete med denna underbara häst! Och för att jag från början fick förtroendet att köpa henne av dig. :) Kram

...
18.04 | 22:35

Fullt ös....

...
28.03 | 17:51

intressant läsning o fina foton på din hemsida.
kolla in min sida : http://www.j-wikstrand.se/
fick tipps från Li Pelander att besöka din sida.
Hälsn f Åland

...
16.01 | 16:26

Härligt att läsa, intressant faktiskt då man knappt vet hur många ben en häst har =) typ. Tack för titten / Li

...
Du gillar den här sidan