Blogg

Efter ett år med studier är jag nu tillbaka igen i full fart! 
Baltimett går som en klocka och vi har äntligen tagit oss ut på hoppbanorna men vi ger inte upp dressyren bara för det. Hon är placerad i både hopp och dressyr i lätta klasser men som hon känns nu kommer vi snart att klättra högre, försöker ta det lugnt men det är svårt med en så fin häst.

Hade en annan stjärna hemma en kort period men hon blev såld innan vi ens hann börja, så är det när hästarna är lite för bra. Önskar Jessica Jakobsson och Fatoya all lycka i framtiden.

Hemma nu har vi än en gång Neytiri som ska sättas igång efter vila ska blir så kul att se vad det blir av denna stjärna. Floricett är hemma hos Hanna Odeheim på igångsättning inför 4 års, längtar tills det blir dags att visa dessa två systrar på tävlingsbanorna.

Inridningshästarna kommer och går och det är lika kul som alltid med dessa små bebisar som gör allt för att förstå vad man är ute efter.

Baltimett har gått som avelsto i 3 år men nu kände vi att det var dags att testa henne i sporten, efter ett par månader hos Karin Martinsen där hon hoppat otroligt bra var det dags att komma hem för att jobba lite från marken innan hon ska ut och tävlas lite mer.

För att hon ska få komma ut lite tänkte jag att det kan vara kul att starta lite dressyr med henne så vi åkte till LERK och startade två LB1.

Hon skötte sej otroligt bra helst eftersom jag var på akuten och limmade ihop skallen bara en timme innan första start. Hon reds fram i max 10 min med en något förvirrad ryttare men presterade ändå otroligt bra. I andra starten var vi mer förberredda och förutom en liten fadäs när en person rusade ner för läktaren precis när vi passerade så skötte hon sej underbart och fick 61% är så nöjd med denna lilla primadonna!

Än en gång har Annikas avkommor visat hur treårstestet ska gå till! Gångartsdiplom, klass 1 som hopptalang, 9 på typ och 10/9 på ridprovet säger väl det mesta!! Hon var stencool hela tiden och gjorde sitt bästa och var väldigt fokuserad på uppgiften. Tack Malin Apel för förtroendet att få matcha denna stjärna och stort tack till mitt proffsiga team Harald Prince, Maria Hammarström, Morgan och Colette Prince utan er inga poäng alls!! Jätte tack även till min fantastiska mamma som tog hand om dottern så jag kunde få jobba ostört!!! Utan sin familj och vänner är man ingen!!
Då har finaste Nalle åkt hem till sin ägare. Så härligt att se skillnaden på både häst och ryttare. Hit kom två osäkra individer och bad om hjälp och iväg åkte dom självsäkra och glada efter så kort tid. Man blir lika lycklig varje gång!! Nu hoppas jag snart få träffa dem ute på tävlingsbanorna, japp jag ska tävla dressyr igen, det var roligare än jag trodde!! Och snart är det dags för ännu en Annika avkomma att äntra rampljuset, finaste Ziz Neytiri är i full träning inför 3 årstestet hoppas det går lika bra som det brukar!!! Förra året kom det ju inget föl på gården men nu är Annika betäckt igen och vi håller tummarna att det tar sej!! Stolt fader blir Blue Horse Farell!!

Det brukar alltid vara fullt upp här men nu är det helt galet!!

i december såldes de sista som skulle säljas och de andra var klara att lämnas hem igen, i januari åkte jag på turne med mitt andra jobb som luftakrobat tillsammans med Gunhild Carling. Väl hemma igen var det lungt i stallet, red en max två hästar per dag och njöt av lugnet i ungefär 4 dagar... Sen satt det igång. Minns inte ens vilka som varit här men just nu har jag MIni, min egen lilla pärla och finaste Baltimett som efter att ha startat sin första 100 felfritt är hemma på lite dressyrträning innan hon ska tillbaka till superstjärnan Karin Martinsen och hoppa vidare.

Annikas äldsta Floricello avkomma är hemma för träning inför treårstestet och är helt underbar att rida, tur jag har en till likadan till nästa år eftersom jag råkade sälja denna som föl!!

Förutom dem har jag en jättego liten polle hemma för tillridning, han har haft lite problem som unghäst och behöver nu komma igång igen efter lååång vila och jösses vilken häst det är när han vågar visa sitt rätta jag. In på gårdsplan kom en osäker liten skogsmulle och nu bara nån vecka senare visar han att han faktiskt är son till den vackre Bocelli! Vilka gångarter och vilken galopp!!! Synd att han snart ska hem igen!! 

Senaste kommentarer

30.05 | 20:08

Och tack du för ditt fantastiska arbete med denna underbara häst! Och för att jag från början fick förtroendet att köpa henne av dig. :) Kram

...
18.04 | 22:35

Fullt ös....

...
28.03 | 17:51

intressant läsning o fina foton på din hemsida.
kolla in min sida : http://www.j-wikstrand.se/
fick tipps från Li Pelander att besöka din sida.
Hälsn f Åland

...
16.01 | 16:26

Härligt att läsa, intressant faktiskt då man knappt vet hur många ben en häst har =) typ. Tack för titten / Li

...